Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Νέα μορφή ζωής στόν πυθμένα΄'νεκρής" λίμνης

NASA Finds New Life (Updated)

Η ΝΑΣΑ ανακάλυψε ένα νέο τύπο ζωής, ένα βακτήριο που ονομάζεται GFAJ-1που δεν μοιάζει με κανένα άλλο είδος στην γη. Είναι ικανό να χτίσει το DNA του το RNA , ορισμένες πρωτεΐνες και την κυτταρική του μεμβράνη χρησιμοποόντας αρσενικό αντί για φωσφόρο. Η ΝΑΣΑ ισχυρίζεται ότι αποτελεί την ζωή όπως μέχρι τώρα δεν την ξέραμε. Ο λόγος είναι ότι όλες οι μορφές ζωής όπως τις ξέρουμε, από τον πιο μικρό οργανισμό έως την μεγαλύτερη φάλαινα, χρησιμοποιούν έξι στοιχεία σαν δομικά συστατικά. Άνθρακα , οξυγόνο, υδρογόνο , άζωτο, φωσφόρο και θείο.

Αυτό ήταν αληθινό έως σήμερα. Σε μια εκπληκτική ανακάλυψη , η ερευνήτρια της ΝΑΣΑ Felisa Wolfe-Simon και η ομάδα της βρήκαν ένα βακτήριο που είναι τελείως ξένο με ότι έως τώρα γνωρίζαμε, και εργάζεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους οργανισμούς του πλανήτη. Ο οργανισμός αυτός που ανακαλύφθηκε στην λίμνη mono της Καλιφόρνιας χρησιμοποιεί αρσενικό για να φτιάξει τις δομικές του μονάδες αντί για φωσφόρο. Το αρσενικό είναι ένα στοιχείο που είναι δηλητιριώδες για όλους τους υπόλοιπους οργανισμούς επάνω στην γη.


Στην ομιλία της η Wolf-Simon είπε ότι το σημαντικό σημείο της μελέτης τους είναι ότι σπάζει τις αντιλήψεις για το πώς η ζωή δημιουργείται και αναπτύσσεται, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες θα πρέπει τώρα να ψάχνουν για μορφές ζωής που χρησιμοποιούν άλλα στοιχεία από τα μέχρι τώρα γνωστα.


Μέχρι τώρα ψάχναμε για νέες μορφές ζωής σε λάθος μέρη και με λανθασμένες μεθόδους τονίζει η γεοβιολόγος της ΝΑΣΑ Pamela Conrand

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου