Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γενετικά μεταλλαγμένα κουνούπια κατά του πυρετού!



Γενετικά μεταλλαγμένα κουνούπια θα εξαπολύσει η κυβέρνηση της Μαλαισίας προκειμένου να καταπολεμηθούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του δάγγειου πυρετού. Πρόκειται για μια ιδέα που είχε η κυβέρνηση της Μαλαισίας που με αυτόν τον ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο, προσπαθεί να εμποδίσει την εξάπλωση της ασθένειας.

Μαλαίσιοι ερευνητές, πιστεύουν ότι τα γενετικά τροποποιημένα αρσενικά...

 κουνούπια, θα διασταυρώνονται με τα θηλυκά στο περιβάλλον, και θα δίνουν απογόνους που θα ζουνπολύ λιγότερο από το κανονικό. Έτσι, θα περιοριστεί δραστικά ο πληθυσμός των εντόμων που μεταδίδουν την ασθένεια.
Αν και το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα βρίσκεται σε αναμονή τελικής έγκρισης, ορισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την αντίθεσητους και προειδοποιούν για απρόβλεπτες συνέπειες στο περιβάλλον.


Αυτή είναι και η πρώτη φορά που μεταλλαγμένα κουνούπια θα απελευθερωθούν στο περιβάλλον της Ασίας. Μάλιστα, σε πρώτη φάση σχεδιάζεται να απελευθερωθούν περίπου 3.000 κουνούπια, τα οποία θα πεθάνουν μόνα τους όταν βρεθούν στο στάδιο της προνύμφης.


Το πρωτάκουστο αυτό εγχείρημα, γίνεται σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι συνέπειες του δάγγειου πυρετού για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία μέχρι στιγμής.
Star.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου