Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

“Χωρίς Τίτλο” η διάλεξη του Γάλλου αρχιτέκτονα Rudy Ricciotti


Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση με πρωταγωνιστή τον Ρούντι Ριτσιότι (Rudy Ricciotti) θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο βραβευμένος με το Εθνικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής της Γαλλίας αρχιτέκτονας θα δώσει διάλεξη με τον τίτλο.. “Χωρίς Τίτλο”..

Ο Ρούντι Ριτσιότι είναι δημιουργός πολλών σημαντικών κτιρίων, όπως της Αίθουσας..
 
 Συναυλιών Nikolaisaal του Πότσνταμ, του Εθνικού Κέντρου Χορογραφίας της Αιξ-αν-Προβάνς, του Εθνικού Μουσείου Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών στη Μασσαλία, και έργων όπως η Πεζογέφυρα της Ειρήνης στη Σεούλ κ.ά.

Με σαφείς επιρροές από την Arte Povera, ο Ρούντι Ριτσιότι σχεδιάζει κτίρια λιτά και λειτουργικά επιλέγοντας μινιμαλιστικές και low-tech εφαρμογές. Σε ένα κείμενο που εξετάζει λεπτομερώς το έργο του αρχιτέκτονα (Codex, Birkhauser, 2003), o κριτικός τέχνης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αμιέν, Paul Ardenne χαρακτηρίζει τους χώρους που σχεδιάζει ο Ριτσιότι “γεμάτους ελευθερία”, ενώ ο Jim Palette συνεχίζει ότι ο Ρούντι Ριτσιότι “είναι ένας γοητευτικός επαναστάτης, που αποφεύγει τους κώδικες. Η αρχιτεκτονική του μοιάζει με εκείνον, ενώ ευνοεί συστηματικά τις συμπράξεις με άλλους αρχιτέκτονες ή καλλιτέχνες, τους οποίους φέρνει σε επαφή μεταξύ τους στις διάφορες δουλειές του”.

Η διάλεξη θα γίνει στα γαλλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, των οποίων η διανομή θα αρχίσει στις 5.30μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου